Биоцвет универсална торфена смес

Универсална смес за засаждане на семена, разсади, отглеждане на едногодишни и многогодишни растения, подобряване на почвата в оранжерии и градини.

Този субстрат е изработен от висококачествен бял и черен торф добит от торфените блата на Естония, органичен компост и естествен зеолит.

Торфът е незаменима хранителна среда за растенията, поради своята отлична водоустойчивост, буферна способност, порьозност, чистота от вредители и плевели. Белият торф има много добър воден и въздушен капацитет, осигуряващ мощен растеж на корените и надземната част на растенията. Черният торф има по-ниска абсорбция, но изключително влагозадържащо действие. Компостът осигурява безценни органични хранителни елементи на растенията а естественият зеолит благодарение на йоннобмените си свойства действа като резервоар за макро и микроементите и спомага за намаление на загубата на амониев и нитратен азот. Сместа е пресята до фина структура осигурявайки отлично влагозадържане, а съдържанието естествени минерали осигурява необходимият въздушен капацитет.

Субстратът съдържа овлажнител за по-добро първоначално напояване и е обогатен с всички микро- и макроелементи, необходими за растежа и развитието на растенията за около два месеца, след което за по добри резултати е необходимо допълнително подхранване, според метаболизма и изискванията на различните видове растения.

Съдържание:

Бял торф – Sphagnum Sp., Черен торф – Fuscum, Carex peat, Стерилен компост, Естествен зеолит.
pH 5.5-6.5; Обогатител: PG mix 1кг/м3 N-P-K-2+ME*(14–16-18) Азот 14% (амониев 7%; нитратен 5%) Фосфор 16% Калий 18%
*микроелемнти: бор – 0.030%; желязо – 0.090%; манган – 0.160%; цинк – 0.040%; мед – 0.150%; молибден – 0.200%