Лабикупер

Течен органичен тор с високо медно съдържание в системна форма.
Тъй като продукта е системен достига до всички части на растението.  Като резултат от ролята му в ензимните процеси увеличава устойчивостта на растителния организъм към някой заболявания причинени от мана, като: Cycloconium, Gloecosporium, Phytophtora. Продукта не се измива от дъжда. Прилага се при всички видове земеделски култури и за преодоляване на стрес след градушки.

Начин на приложение :
Листно: в доза 20-30мл разтворени в 10 л вода, профилактично през 20 дни и непосредствено след градушки, бури и резки температурни колебания.

Съдържание:
8% Мед (меден глюконат)
Не съдържа хлор и тежки метали.
Одобрен за био и еко земеделие Регламент (ЕО) № 834/2007.

 

Лабимар 10 S

Лабимар е течен органичен тор с екстракт от водорасли и органични киселини с хелатиран бор, който е много активен биостимулатор на вегетативния растеж. Високото съдържание на цитокинини и други фитохормони прави продукта изключително ефективен стимулатор на вкореняването. Прилага се при всички земеделски култури като био стимулатор на растежа на корените. Помага за преодоляване на неблагоприятни атмосферни условия като: суша, преовлажняване, екстремни температури, и др.

Начин на приложение :
1. Листно: в доза 15мл за100м² площ разтворени в 10 л вода. Препоръчва се, да се прилага през период от 15-20 дни по време на вегетативният растеж.
2. Почвено:  с поливната вода 50мл/100м² непосредствено след засаждане, и през 2 седмици по време на цъфтеж и плододаване.
При невъзможност да се смесва с поливната вода, дозата се разрежда с 10 литра вода след което разтворът се изпръсква върху почвата или вадите и тогава се напоява обилно.
3. При засаждане на разсад от зеленчуци и овощни видове намокрете корените на растението в разтвор от 50мл в 5л вода. Това спомага прихващането и увеличаването на  капацитета на корена.

Не съдържа хлор и тежки метали.
Одобрен за био и еко земеделие Регламент (ЕО) № 834/2007.

 

Лабимар 10 S

Течен органичен тор, който снабдява почвата с органична материя и всички свързани с това предимства от физично, химическо и биологично естество, като същевременно подобрява освобождаването и асимилацията на хранителните вещества .
Прилага се при всички земеделски култури като основен тор по време на развитие и плододаване на растенията.

Начин на приложение:
1. Листно в доза 20мл разтворени в 10 л вода за100м² площ през 10дни  
2. Почвено с поливната вода 400-500млна 100м² редовно през 15 дни.

При невъзможност да се смесва с поливната вода, дозата се разрежда с 10 литра вода след което разтворът се изпръсква върху почвата или вадите и тогава се полива.

Не съдържа хлор и тежки метали.

Одобрен за био и еко земеделие Регламент (ЕО) № 834/2007.

 

Патенткали

Patentkali® е висококонцентриран гранулиран тор, съдържащ трите хранителни вещества калий, магнезий и сяра, всички в сулфатна форма и в идеално съотношение. Трите хранителни вещества са лесноразтворими във вода и директно се усвояват от растенията. Patentkali® има нисък солеви индекс и не съдържа хлориди. Затова е идеален източник на К, Mg и S за чувствителни към хлориди и сол култури като плодове, зеленчуци, лозя, картофи. Patentkali® е ефективен при всички видове почви, независимо от рН на почвата. Прилага се еднократно за основно запасяващо торене при зеленчуци 5кг/100 м² с основната обработка на почвата, при овощни култури и лозя 3кг/100 м² При създаване на овощни насаждения 150-200 гр. на дръвче в ямката на 10см под корените, при създаване на ягодоплодни овощни видове 100 гр. в ямката на 10см под корените.


Подходящ за торене на всички култури и почви, но особено необходим при:
- всички култури, не понасящи хлор като: краставици, домати, картофи, лук, фасул, ягодоплодни.
- култури, изискващи повече магнезий като: сладка царевица, картофи, домати.
- кисели почви и почви с лек механичен състав
-  оранжерийно производство и интензивно торени култури

Начин на приложение при зеленчуци:
Разпръснете гранулите в указаната норма. След което прекопайте или фрезовайте. Засадете растенията.

Съдържание:
Калиев сулфат, съдържащ магнезиева сол 30 (+10+42)
30 % K2O, водноразтворим калиев оксид
10 % MgO, водноразтворим магнезиев оксид
42 % SO3, водноразтворим серен триоксид

Патенткали е произведен от природна сурова калиева сол и е разрешен за употреба в биологичното земеделие съгласно Регламент (ЕО) № 834/2007 и Регламент (ЕО) № 889/2008.

Не съдържа хлор и тежки метали.